Erik67 » Specials » Recepten
Keep an open mind

Koken met plezier

Koken met plezier Iedere dag moet er gegeten worden en elke keer rijst weer de vraag "wat eten we vandaag?" Het moet snel, gezond, niet te duur, niet al te ingewikkeld zijn maar vooral lekker. De mogelijkheden zijn legio wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. Eten we vlees, vis, vegetarisch, soep, rijst, pasta, ovengerecht, wokgerecht, enz. enz. Moeten we nog boodschappen halen of maken we iets van wat we in huis hebben? En dit probleem iedere dag weer. Komen de feestdagen eraan dan wordt het helemaal moeilijk. Met de recepten in deze artikelen hoop ik u keuze wat gemakkelijker te maken.

Inspiratie

Waar halen we inspiratie vandaan? Mijn inspiratie komt meestal tijdens het boodschappen doen. Al die verse producten, waar heb ik trek in en nog belangrijker wat lusten de kinderen? Als er een besluit is genomen en de boodschappen zijn uitgepakt dan wordt het vaak zoeken op het internet naar recepten. Meestal is er snel wat gevonden, maar dat is het dan net niet helemaal. Dan gaat het keukenkastje open met de kruiden en gaan we zelf experimenteren. Dat levert soms verrassende resultaten op. Mijn artikelen zijn per thema opgezet en voorzien van gemakkelijke ingrediëntenlijsten. Ik probeer zoveel mogelijk de ingrediënten volgorde aan te houden in de omschrijving van de bereiding. Per thema geef ik diverse recepten en/of variaties erop.

Koken met plezier

Ingrediënten

  • Neem de tijd
  • Lees van te voren het recept door
  • Mooie verse producten
  • Een opgeruimde aanrecht
  • Zet alle spullen klaar die nodig zijn
  • Goede scherpe messen
  • Genoeg goede pannen
  • Snij alles van te voren wat gesneden kan worden
  • Ruim meteen op wat niet meer nodig is

Bereiding

Lees eerst het recept goed door en haal de benodigde boodschappen. Begin op tijd met de voorbereidingen. Zet de benodigde pannen en andere benodigdheden klaar zoal, messen knoflookpers, rasp, maatbeker, zeef, enz. enz. Ruim alles wat niet nodig is op. Begin met snijden van van de ingrediënten in de volgorde van gebruik. Ruim het afval meteen op zodat u aan een opgeruimd aanrecht kunt blijven werken. Volg de instructies van het recept. Deze manier van werken geeft de meeste kans op een succesvol gerecht.

Productinformatie

Soort per 100 gramEnergie Kcal.Water, gramEiwit, gramVet, gramCholesterol, milligram
Kalfsvlees, mager1047522,41,657
Kalfsvlees, vet17068,92010,170
Varkensvlees1117521340
Lamsvlees, mager19066,2201279
Lamsvlees, vet2815920,82580
Zalm in blik 164 67,7 23,5 7,8 55
Zalm, gerookt 200 62,8 25 11,2 45
Zalm, onbereid 220 63.1 20,2 15,7 45
Zalm, bereid 162 68,3 22,7 8 83

Mijn meest favoriete recepten staan in de artikelen die bij deze special horen. De recepten in de artikelen zijn bedoeld voor vier personen. Ik zal regelmatig nieuwe artikelen met recepten plaatsen.

Veel kook plezier toegewenst en eet smakelijk.
Hertenvlees, lekker wild

Hertenvlees, lekker wild

Hertenvlees is zeer mager en uitermate geschikt voor mensen met een vet-, cholesterol- of calorie arm dieet. In vergelijking met andere dieren(varken en kalf) waarvan het vlees vaak op ons bord ligt h…
Koken met Whisky

Koken met Whisky

Iedereen heeft wel eens gehoord van het wereldberoemde "Irish Coffee". Maar dit is niet het enigste recept dat er met whisky te maken is. Koken met wijn of bier is in de hedendaagse keuken aardig inge…
Stoofpotjes van hertenvlees - recepten

Stoofpotjes van hertenvlees - recepten

Hertenvlees is lekker en gezond. In Nederland staan verschillende hertenboerderijen welk uitstekende producten leveren. Vaak is er bij de boerderij een winkeltje waar u als particulier vers hertenvlee…

Quiche een maaltijdtaart

Quiche is een gerecht uit Elzas-Lotharingen en bestaat uit een gebakken korstdeeg met een meegebakken vulling. De bekendste quiche is wel de quiche lorraine. De basis voor een quiche vulling bestaat u…
Internationale maaltijdsoepen

Internationale maaltijdsoepen

Soep is één van de oudste gerechten ter wereld. Het wordt over de hele wereld gegeten. In restaurants wordt soep meestal als voorgerecht opgediend. Maar soep kan ook prima als zijnde een volledige maa…
Lekkere en gemakkelijke vis recepten

Lekkere en gemakkelijke vis recepten

Het algemene voedingsadvies, van de overheid, is om twee keer per week vis te eten. Dit lukt over het algemeen lang niet iedereen. Vaak komt dit door de onbekendheid van de bereidingsmogelijkheden. To…
Gepubliceerd door Erik67 op 26-12-2013, laatst gewijzigd op 06-02-2014. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Lusi, Rgbstock
  • Boek; Favourite Scottish recipes
  • http://www.voedingswaardetabel.nl/
Schrijf mee!