Koken met plezier
Iedere dag moet er gegeten worden en elke keer rijst weer de vraag "wat eten we vandaag?" Het moet snel, gezond, niet te duur, niet al te ingewikkeld zijn maar vooral lekker. De mogelijkheden zijn legio wat de keuze alleen maar moeilijker maakt. Eten we vlees, vis, vegetarisch, soep, rijst, pasta, ovengerecht, wokgerecht, enz. enz. Moeten we nog boodschappen halen of maken we iets van wat we in huis hebben? En dit probleem iedere dag weer. Komen de feestdagen eraan dan wordt het helemaal moeilijk. Met de recepten in deze artikelen hoop ik u keuze wat gemakkelijker te maken.
Inspiratie
Waar halen we inspiratie vandaan? Mijn inspiratie komt meestal tijdens het boodschappen doen. Al die verse producten, waar heb ik trek in en nog belangrijker wat lusten de kinderen? Als er een besluit is genomen en de boodschappen zijn uitgepakt dan wordt het vaak zoeken op het internet naar recepten. Meestal is er snel wat gevonden, maar dat is het dan net niet helemaal. Dan gaat het keukenkastje open met de kruiden en gaan we zelf experimenteren. Dat levert soms verrassende resultaten op. Mijn artikelen zijn per thema opgezet en voorzien van gemakkelijke ingrediëntenlijsten. Ik probeer zoveel mogelijk de ingrediënten volgorde aan te houden in de omschrijving van de bereiding. Per thema geef ik diverse recepten en/of variaties erop.
Koken met plezier
Ingrediënten
- Neem de tijd
- Lees van te voren het recept door
- Mooie verse producten
- Een opgeruimde aanrecht
- Zet alle spullen klaar die nodig zijn
- Goede scherpe messen
- Genoeg goede pannen
- Snij alles van te voren wat gesneden kan worden
- Ruim meteen op wat niet meer nodig is
Bereiding
Lees eerst het recept goed door en haal de benodigde boodschappen. Begin op tijd met de voorbereidingen. Zet de benodigde pannen en andere benodigdheden klaar zoal, messen knoflookpers, rasp, maatbeker, zeef, enz. enz. Ruim alles wat niet nodig is op. Begin met snijden van van de ingrediënten in de volgorde van gebruik. Ruim het afval meteen op zodat u aan een opgeruimd aanrecht kunt blijven werken. Volg de instructies van het recept. Deze manier van werken geeft de meeste kans op een succesvol gerecht.
Productinformatie
Soort per 100 gram | Energie Kcal. | Water, gram | Eiwit, gram | Vet, gram | Cholesterol, milligram |
Kalfsvlees, mager | 104 | 75 | 22,4 | 1,6 | 57 |
Kalfsvlees, vet | 170 | 68,9 | 20 | 10,1 | 70 |
Varkensvlees | 111 | 75 | 21 | 3 | 40 |
Lamsvlees, mager | 190 | 66,2 | 20 | 12 | 79 |
Lamsvlees, vet | 281 | 59 | 20,8 | 25 | 80 |
Zalm in blik | 164 | 67,7 | 23,5 | 7,8 | 55 |
Zalm, gerookt | 200 | 62,8 | 25 | 11,2 | 45 |
Zalm, onbereid | 220 | 63.1 | 20,2 | 15,7 | 45 |
Zalm, bereid | 162 | 68,3 | 22,7 | 8 | 83 |
Mijn meest favoriete recepten staan in de artikelen die bij deze special horen. De recepten in de artikelen zijn bedoeld voor vier personen. Ik zal regelmatig nieuwe artikelen met recepten plaatsen.
Veel kook plezier toegewenst en eet smakelijk.